Starta klippet för att se bilder från polisens insats i Jordbro, sent på fredagskvällen efter att två personer hittats skadade efter en skottlossning. Foto: Marco Blomberg / Sthlmnews.se

Två män skadade efter skjutning i Haninge

Uppdaterad
Publicerad

Två män hittades skadade efter larm om skottlossning i Jordbro i Haninge på fredagskvällen. Polisen söker nu efter en eller flera misstänkta.

Vid 21.16 på fredagskvällen fick polisen in larm om att flera skott avlossats vid ett flerfamiljshus i Jordbro i Haninge.

– Flera personer hade hört smällar, säger Anna Westberg, presstalesperson hos polisen i region Stockholm.

Två män hittades skadade i närheten av varandra. Enligt polisen var båda vakna och i talbart tillstånd när de fördes med ambulans till sjukhus.

– Tillståndet är stabilt. De är kvar på sjukhus och vårdas där. Vi ska försöka höra dem under dagen, säger Helena Boström Thomas hos polisen.

Hylsor hittade

Den misstänkta brottsplatsen är lokaliserad till en innergård. Polisens tekniker har varit på plats under natten, och polisen har också pratat med flera vittnen. Strax efter midnatt hävdes avspärrningarna på platsen. Enligt polisen har flera personer setts lämna platsen.

– Ingen är gripen i nuläget. Men vi jobbar fortfarande för fullt med flera olika resurser för att samla mer information, säger Westberg.

Flera förhör

Under natten meddelade polisen att man tagit in personer till förhör efter händelsen, men att ingen av de som förhörts är misstänkt för något brott i nuläget.

En förundersökning om mordförsök har inletts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.