Arkivbild. Uppgörelsen mellan kriminella nätverk i Rinkeby har väckt starka känslor. Foto: TT

En ur ”Dödspatrullen” dömd till fängelse

Publicerad

En person ur den så kallade “Dödspatrullen” har dömts till fängelse. Personen har dömts för en rad trafiköverträdelser, vapenbrott och narkotikabrott till fängelse i ett år och fyra månader.

SVT har tidigare rapporterat om en grupp unga män från Järva som polisen misstänker ligga bakom ett tiotal mord. I kärnan finns fyra personer som inom polisen kallas ”De fyras gäng” men som hos allmänhet och gängkriminella kallas för ”Dödspatrullen”, eftersom de mördar mot betalning, enligt polisen.

Två fortsatt häktade – en utomlands

Två personer ur ”Dödspatrullen” sitter fortsatt häktade. De två är även de misstänkta för grovt narkotikabrott och vapenbrott, enligt polisen. Anonyma poliskällor berättar för SVT att det handlar om tre huvudpersoner i nätverket. Den fjärde huvudpersonen har lämnat landet.

I torsdags dömdes en av dem till fängelse av Solna tingsrätt. Personen som dömdes är nyss fyllda 20 år. Påföljden blev fängelse i ett år och fyra månader för trafikbrott men också för narkotika- och vapenbrott som Metro var först med att berätta.

Däremot är han inte dömd för något av de många mord som polisen menar att dödspatrullen varit inblandad i.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer