Integrationsminister Erik Ullenhag (FP) Foto: SVT

Erik Ullenhag gästar Husby

Uppdaterad
Publicerad

Integrationsminister Erik Ullenhag (FP) besöker i dag Husby för samtal med representanter från bland annat polisen, stadsdelsförvaltningen och Järvalyftet.

Det är nu drygt fem veckor sedan oroligheterna i Husby startade. Ungdomar satte eld på bilar och kastade sten mot polis och räddningstjänst. Orsaken uppgavs vara dödsskjutningen av en 69-årig man i stadsdelen en vecka tidigare. Upploppen spred sig sedan till andra delar av Stockholms län, samt till bland annat Linköping och Örebro.

Efter drygt en vecka lugnade läget ner sig, men polisen räknar med att utredningsarbetet kommer att pågå fram till hösten.

Integrationsministern ska få en rundvandring i området och han kommer också att besöka organisationen Förorten i centrum, som genom konst och målningar uttrycker sina åsikter.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stockholmsupplopp

Mer i ämnet