Stopp i tågtrafiken – passagerare evakueras

Uppdaterad
Publicerad

Tågtrafiken på Västra stambanan mellan Katrineholm och Flemingsberg/Stockholms södra lider av störningar sedan klockan 13.40 på grund av ett elfel orsakat av ett tåg på väg från Stockholm till Göteborg.

På platsen finns två spår. En evakuering av passagerarna på det felande tåget inleddes runt klockan 15.20. Evakueringen sker till ett tåg som stannat på spåret bredvid.

Eftersom båda spåren kommer att vara blockerade i upp mot en timme blir det följdförseningar, men alla tåg kommer så småningom att gå, uppger presskommunikatör Beisi Sundin, presskommunikatör på Trafikverket, för TT.

Det finns ingen prognos för när felet kan vara åtgärdat.

Störningarna berör fjärr- och regionaltågstrafiken sträckorna Stockholm C–Hallsberg–Göteborg/Karlstad/Oslo, Stockholm C–Nyköping/Norrköping–Malmö/Köpenhamn och Linköping–Norrköping–Katrineholm–Eskilstuna–Västerås–Sala. Vissa tåg går med förseningar samt går via andra vägar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.