Bostäder i närheten evakuerades efter explosionen. Foto: STHLMNEWS

En död efter explosion i radhus i Vårberg

Uppdaterad
Publicerad

En person avled vid en explosion i ett radhus i Vårberg i södra Stockholm på söndagseftermiddagen. Delar av bostadsområdet spärrades av och nationella bombskyddet kallades till platsen.

Klockan 15.03 fick polisen larm om explosionen. På plats konstaterade räddningstjänsten att det hade skett en explosion i ett av rummen i bostaden.

– Det är oklart vad det är som har hänt, vi har i nuläget ingen rubricering, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Boende evakuerades

Vid 16-tiden bekräftade polisen att en person dog vid explosionen. Anhöriga har underrättats.

– Det är en person som ska ha befunnit sig i det här rummet vid explosionen, säger Anna Westberg.

Nationella bombskyddet kallades till platsen. Iklädda skyddskläder undersökte de bostaden och området runt omkring med hundar innan teknikerna kunde börja arbeta, rapporterade SVT:s utsända på söndagskvällen.

Ses som en isolerad händelse

Ett stort område kring bostaden där explosionen inträffade spärrades av och närliggande bostäder evakuerades. Strax efter klockan 19 meddelade polisen att avspärrningarna hade minskat och att de evakuerade hade fått återvända till sina hem.

Händelsen ses som en isolerad händelse och enligt polisen ska det inte finnas någon fara för allmänheten.

– Jag kan inte gå in på detaljer eftersom det är en pågende insats. Men det finns ingen risk för att fler explosioner ska inträffa och det finns inga hot mot utomstående, säger Anna Westberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.