Flera boende i fastigheten fick evakueras. Foto: Marco Blomberg/STHLMNEWS och Pontus Altin

Explosion i Gröndal – bostadsdörr demolerad

Uppdaterad
Publicerad

En dörr till en bostad i ett flerbostadshus har förstörts i en explosion i Gröndal i Stockholm under tisdagskvällen. Enligt uppgift till SVT Nyheter har det tidigare inträffat en explosion på samma adress.

–Vi tittar givetvis på kopplingar till den tidigare händelsen, säger Anna Westerberg, presstalesperson vid polisen region Stockholm.

Larmet om detonationen kom in vid 21-tiden på tisdagskvällen.

– Under natten har vi varit på plats, våra tekniker har jobbat på platsen och vi har hållit förhör, säger Anna Westerberg, presstalesperson vid polisen region Stockholm.

Ökad polisnärvaro

Boende i byggnaden evakuerades efter detonationen. Under onsdagen har de fått tillgång till sina lägenheter med hjälp av polispatrull på plats. Trapphuset och ett mindre område utanför är fortsatt avspärrat tills undersökningen är klar. 

– Vi har ingen gripen för den här händelsen. Vi kommer forsätta finnas i området och ha ökad polisnärvaro efter det som har hänt, säger Anna Westerberg.

Demolerad dörr

I övrigt klarade sig byggnaden utan större skador och inga personer har skadats. Polisen utreder händelsen som allmänfarlig ödeläggelse, alternativt försök till mord. Enligt uppgift till SVT Nyheter har det tidigare inträffat en explosion på samma adress.

– Vi tittar givetvis på kopplingar till den tidigare händelsen och även på andra detonationer som har varit, säger Anna Westerberg.

Aftonbladet rapporterar att måltavlan för de båda dåden ska vara en man i 35-årsåldern som dömts till flera längre fängelsestraff.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.