Foto: Stefan JohanssonVisa alla (2)
Visa alla (2)

Explosion i polischefs bil

Uppdaterad
Publicerad

Vid midnatt exploderade en personbil i ett bostadsområde i norra Stockholm. Det visade sig att bilen tillhörde en polischef inom Uppsalapolisen. 

Bilen stod parkerad vid mannens bostad men ingen person blev fysiskt skadad. Om det finns någon hotbild mot polischefen är oklart.

Lisa Sannervik, presstalesperson vid Uppsalapolisen.

– Vad det gäller det här med hotbilden är det något vi jobbar med just nu, att se om det finns en koppling mellan detonationen och den anställde. Mer än så kan vi inte uttala oss om i nuläget, säger Lisa Sannervik, presstalesperson vid Uppsalapolisen, till TT.

LÄS MER: Granne: ”Det var en rejäl smäll”

Hur polisen jobbar vidare kan hon inte gå ut med i nuläget.

– Just nu kan inte vi utesluta någonting, utan vi arbetar med att få fram vad det kan finnas för motiv till den här detonationen, säger hon till TT.

”Vill inte kommentera”

Polischefen och hans familj har tagits om hand. En förundersökning avseende allmänfarlig ödeläggelse är inledd.

– Det där ärendet äger Stockholm. Det är ett pågående ärende. Jag vill inte kommentera det, säger den utsatta polischefen till SVT Nyheter Uppsala, på måndagsmorgonen.

Allvarligt hot

Polisen har knackat dörr i området för att samla in vittnesuppgifter.

– Det är allvarligt när en polis blir utsatt för den här typen av hot. Det här är initiala uppgifter och om man utreder på andra saker i nuläget kan jag inte svara på, men det är ett allvarligt hot som vi tar på allvar, säger Mats Eriksson, vid Stockholmspolisen.

LÄS MER: Polisfacket om explosionen: ”Ytterst allvarligt”

Tekniker och bombtekniker är på plats för att undersöka fordonet.

– Fordonet kommer att bärgas till en annan plats för att genomgå en teknisk undersökning, säger Mats Eriksson.

Myndighetspersoner utsatta

Det är inte första gången som myndighetspersoner utsatts för personhot som kan kopplas till gängkriminalitet. 2007 detonerade en sprängladdning utanför en åklagares hus i Trollhättan och över 800 åklagare fick då stärkt personskydd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bombattentat mot polischef

Mer i ämnet