”Man förstod efter några sekunder att det är en bomb”, säger Gereltuya, som bor i huset där explosionen skedde. Foto: Frida Jareteg/SVT

Explosion i Bredäng

Uppdaterad
Publicerad

Någonting har exploderat i en lokal i Bredäng i sydvästra Stockholm natten mot söndagen. Boende i området vaknade strax före klockan 02 av en kraftig smäll i bottenvåningen av ett flerfamiljshus.

-Adrenalinet pumpar och det går mycket genom ditt huvud vad det kan vara, säger Martin Badri, som bor i huset, till TT.

Martin Badri och hans flickvän vaknade av den kraftiga smällen som inträffade snett nedanför deras lägenhet.

– Man förstår efter några sekunder att det är en bomb, ingen gasläcka eller något sådant, säger Badri.

På marken utanför deras fönster ligger en stor hög av glassplitter och bråte.

– Jag såg att flera grannar var ute på balkongen några minuter efter att det hade sprängts, säger Martin Badri.

”Ganska förstört”

Larmet kom in till polisen klockan 01.44.

– Då var det någon som ringde in och sade att det varit en kraftig explosion i Bredäng, säger Jens Mårtensson, vakthavande befäl vid polisen, till TT.

Enligt honom rör det sig om någon form av lokal som kan ha varit på väg att göras om till en restaurang.

-Det är materiella skador i själva lokalen: Det är ganska förstört där, men det verkar som att det begränsades till lokalen, säger han.

Bombtekniker undersöker

Bomtekniker är på platsen för att undersöka vad som har smällt och ett område är avspärrat. Ingen människa verkar ha kommit till skada i explosionen. Polisen uppger att man har vissa spaningsuppslag, men ingen har ännu gripits.

– Vi utreder det som ett brott i nuläget, men det är alldeles för tidigt att avgöra om det är ett uppsåtligt brott eller om det rör sig om en olyckshändelse, säger Per Fahlström, polisens presstalesperson.

Tunnelbanestation stängdes

De boende har inte behövt evakuera huset, men tunnelbanestationen Bredäng som ligger i närheten stängdes till en början av.

– Det stämmer att den är stängd, och att det har med explosionen att göra, sa Henrik Palmér vid SL:s presstjänst, tidigare under söndagsmorgonen.

Vid 06.00-tiden var tunnelbanetrafiken igång igen och vid 10:40 på förmiddagen hade polisen hävt avspärrningarna där explosionen skett.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.