Foto: SVT

Explosion på Berns salonger i natt

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig explosion inträffade på Berns salonger i centrala Stockholm vid halv fem-tiden i morse. Polisen misstänker att ett föremål kastades in i lokalen.

Restaurangen var stängd när explosionen skedde, och ingen person ska ha skadats. Enligt Aftonbladet fanns dock personal fortfarande kvar på krogen. Ett större område spärrades av och polisens bombgrupp kallades till platsen.

– Vid 13.30-tiden var avspärrningarna hävda och då var polisen klar med den tekniska undersökningen, säger Sven-Erik Olsson, informatör på stockholmspolisen.

”Förvånande och beklagligt”

– Det är förvånande och beklagligt att något sådant här kan hända. Vi bistår polisen i deras arbete men av respekt för den förundersökningssekretess som råder kan vi i dagsläget inte lämna ytterligare kommentarer, skriver Berns i ett pressmeddelande.

Brottsrubriceringen är just nu allmänfarlig ödeläggelse, enligt Carina Skagerlind.

För två veckor sedan sköt någon mot entrén till nattklubben Sturecompagniet på Stureplan i centrala Stockholm. Båda krogarna ägs av Stureplansgruppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.