Explosion på Lidingö – byggnad har skadats

Uppdaterad
Publicerad

Ett område spärrades av efter larm om en hög smäll i Torsvik på Lidingö under söndagskvällen. Det nationella bombskyddet kallades in, men det är ännu oklart vad det är som smällt.

– Vi har konstaterat vissa skador på en byggnad. Det är ett bostadsområde men exakt vad det är för byggnad har jag inga uppgifter om, säger polisens presstalesperson Helena Boström Thomas.

Det var vid kvart över åtta som den kraftiga smällen hördes i Torsvik på Lidingö. Polisen skickade flera resurser för att försöka reda ut vad som hade hänt. Under kvällen har ett område spärrats av och polisens bombgrupp kallats in. 

– Det är fortfarande oklart vad det är som har orsakat explosionen. Tekniker ska undersöka platsen så då kanske vi får svar på det, säger Helena Boström Thomas.

Finns det en hotbild mot någon i området?

– Det är för tidigt att säga.

Polisen kontrollerade fordon i området, bland annat på Lidingöbron, vilket ledde till långa köer.

En förundersökning om grov allmänfarlig ödeläggelse och brott mot brandfarliga och explosiva varor har inletts. Ingen är frihetsberövad i nuläget.

Ingen person ska ha skadats i explosionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.