Foto: SVT

Explosion på villaterrass på Värmdö

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades vid midnatt natten till tisdagen till Värmdö efter att de boende larmat om en kraftig smäll och krossade fönsterrutor.

När polisen kom till plats upptäckte de att det varit någon form av explosion som gjort ett hål i terrassen till en villa. Ingen person blev skadad vid händelsen.

– De i fastigheten vaknade av en kraftig smäll. Man kunde konstatera att det var ett hål i terassen och att flera fönsterrutor var krossade. De kan ha krossats av tryckvågen, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Utreder olaga hot

Polisen har inlett en förundersökning avseende allmänfarlig ödeläggelse och grovt olaga hot. Området är avspärrat och polisen bevakar platsen. En teknisk undersökning kommer att genomföras under dagen.

Varför utreder polisen olaga hot?

– Det föreligger anledning till det, att det kan vara riktat till dem som bor i villan. Det känns inte som att det är en slumpmässig händelse, säger Sven-Erik Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.