Fastigheten på Regeringsgatan huserar flera företag och myndighetskontor. Foto: Blåljusbilder

Explosion vid entré till företagsfastighet

Uppdaterad
Publicerad

Ingången till en företagsfastighet på Regeringsgatan misstänks ha blivit utsatt för en detonation. Polisen har spärrat av området i centrala Stockholm för teknisk undersökning.

Vid halv nio-tiden larmades polisen till Regeringsgatan i Stockholm efter larm om en förstörd entré. Skadorna gör att polisen inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse.

På adressen finns bland annat ett advokatkontor som kan kopplas till den stora rättegången mot Vårbynätverket, något DN var först med att uppmärksamma.

”En företagslokal med flera verksamheter”

Polisen vill inte kommentera vilka verksamheter som finns på adressen.

– Det är en företagslokal med flera olika verksamheter. Sedan tittar man så klart i utredningsarbetet om det finns någonting speciellt. Men vilka företag som ligger där eller vilka olika verksamheter som bedrivs kommenterar vi inte, säger Stockholmspolisens presstalesperson Per Fahlström.

Finns det någonting som tyder på kopplingar till rättegången mot Vårbynätverket?

– Det vi gör är att titta på om det finns företag eller annat som har en hotbild mot sig. Det ingår i själva förundersökningsarbetet. Det gör vi alltid och det gör vi även i det här fallet. Men vad som framkommit i utredningen kan jag inte kommentera just nu, säger Per Fahlström.

Polisen hade på måndagseftermiddagen inte gjort några gripanden kopplade till händelsen.

– Det finns inga frihetsberövade. Men teknikerna har gjort en teknisk undersökning på plats och avspärrningarna är hävda. Nu kommer vi ha en ökad polisiär närvaro i området, säger Per Fahlström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.