Foto: Josefin TuressonVisa alla (4)
Visa alla (4)

Explosion var troligtvis smällare

Publicerad

Polis och räddningstjänst ryckte under tisdagskvällen ut efter att en ordentligt smäll i närheten av Norrlandsgatan i centrala Stockholm. Polisens initiala bedömning är att det var ett kraftigare pyrotekniskt föremål som exploderat.

Enligt polisen ska det ha varit en kraftig smäll.

– Det är en kraftigare smällare av något slag, det är den initiala bedömningen. Teknikerna har inte kunnat komma fram till något annat, inte initialt i alla fall, säger Sven-Erik Olsson, presstalesman Stockholmspolisen.

– Det är inte troligt att det var en bomb eftersom vi inte har hittat något splitter, säger Mats Eriksson på Stockholmspolisens mediecenter.

Det var många vittnen som hörde smällen på tisdagskvällen.

– Det var en jättestor smäll och ganska stor rökutveckling. Folk var väldigt skräckslagna och sprang ut ur restaurangen som ligger där. Det var glassplitter på asfalten, säger riksdagsledamoten Hanif Bali (M) som råkade vara på platsen.

”Hördes över hela gatan”

Smällen inträffade precis utanför restaurang Vigårda på Mäster Samuelsgatan i centrala Stockholm, berättar Hanif Bali.

– Det hördes över hela gatan. Det var en stor spricka i marmorfasaden och så låg det glassplitter en bit därifrån. Men ingen verkar vara skadad, säger Hanif Bali.

– Det var väldigt obehagligt. Folk gick förbi där så det var bara ren tur att ingen råkade vara där just då, fortsätter han.

– Enligt våra tekniker på plats så kan det vara en skada på en husfasad. En personbil fick också sin glasruta krossad, säger Mats Eriksson på Stockholmspolisen.

Delar av avspärrningarna vid Mäster Samuelsgatan och Norrlandsgatan var kvar länge under kvällen medan polisen bland annat undersökte en bil som står i Klaratunneln och de inledde en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer