Familj rånad i hemmet – pistolbeväpnade rånare trängde in i bostad

Uppdaterad
Publicerad

En familj blev på söndagskvällen rånad i sin bostad i Djursholm i Danderyd när två pistolbeväpnade män trängde sig in och hotade hela familjen.

Rånet skedde vid halv elva på söndagskvällen.

– Två pistolbeväpnade män trängde sig in i villan, familjen var hemma. Männen knackade på och trängde sig in, säger Carina Andersson, vakthavande befäl på Stockholmspolisens ledningscentral.

Familjen med barn i övre tonåren tvingades ner på golvet. En person i familjen ska ha fått en spark mot ansiktet, men ingen blev allvarligt skadad, enligt Carina Andersson.

Försvann till fots

Rånarna stal enligt polisen plånböcker, en klocka och bilnycklar, men ingen bil.

– Det är oklart, men de kanske fick bråttom därifrån, säger Carina Andersson.

Rånarna var maskerade och försvann till fots. Polisen sökte efter dem, bland annat med hund, men fick inte upp några spår. Brottet utreds som grovt rån.

Ingen gripen än

Enligt förundersökningsledaren Anneli Lundberg har ingen gripits för rånet. Då det gäller sekretess under förundersökningen berättar hon inget mer gällande fallet.

Men har ni några misstänkta eller finns det några som vittnen kan ha pekat ut?

– Det är inte något som jag får svara på. Jag kan inte säga något mer bortsett från att vi arbetar med det här fallet så gott vi kan, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.