• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en bilverkstad i Sörby. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Foto: TT

Fem mäklare varnas för lockpriser

Publicerad

1,8 miljoner kronor under det slutgiltiga priset är ett så kallat lockpris. Det slår Fastighetsmäklarinspektionen fast och tilldelar mäklaren en varning.

Totalt fem mäklare i Stockholmsområdet har tilldelats varningar av Fastighetsmäklarinspektionen. Mäklarna anses på ett systematiskt sätt ha använt sig av så kallade lockpriser genom att vilseleda med låga utgångspriser.

Mäklarna som varnas har i flera fall satt utgångspriser som har legat runt 30 procent lägre än slutpriset. I kronor har utgångspriset exempelvis legat på respektive 1,8 miljoner, 1,1 miljoner och 830 000 under det slutgiltiga priset.

Anmälningarna ökar

Anmälningar mot mäklare i länet har ökat kraftigt de senaste åren. Lockpriser är i särklass den vanligaste orsaken. Mellan januari och oktober i fjol inkom 140 anmälningar mot mäklare i Stockholms län. 59 av dem gällde lockpriser.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer