Fem personer anhållna för mordförsök i Hässelby

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer greps under torsdagsnatten misstänkta för mordförsök i Hässelby. Samtliga har nu anhållits och enligt polisen ska det handla om unga personer som misstänks för dådet där en person fick föras till sjukhus efter att ha attackerats med ett tillhygge.

– Det ligger nära till hands att tro att det skulle vara en kniv säger Ola Österling, polisens presstalesperson.

Det var vid 00:30-tiden som polisen larmades till Hässelby Villastad.

– Det är en person som observeras av flera andra och han ser enligt vittnena ut att vara i väldigt dålig fysisk form. När vi anländer till platsen ser vi att den här mannen är blodig och att han åsamkats allvarliga skador med ett tillhygge och det ligger nära till hands att tro att det skulle vara en kniv men det vet vi inte, säger Ola Österling, polisens presstalesperson.

Den skadade mannen är i 20-årsåldern och fördes akut till sjukhus. Han ska dock inte ha livshotande skador.

”Den yngsta är omyndig”

Knappt en timme efter larmet kunde polisen gripa fem personer som misstänks för att ligga bakom attacken mot den skadade mannen.

– Vi har gripit fem personer som är i 20-årsåldern och yngre. Den yngsta är omyndig. Det vi ska göra nu under förmiddagen är att försöka reda ut deras roller i det här, säger Ola Österling.

Vid 13-tiden på fredagen meddelade polisen att en åklagare fattat beslut om att anhålla samtliga av de fem personer som misstänks för delaktighet i attacken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.