Polis vid det flerfamiljshus i Årsta där en handgranat detonerade i torsdags. En 20-årig man är nu häktad misstänkt för brottet. Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Fem personer häktade för våldsdåden i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer har under tisdagen häktats misstänkta för inblandning i dåd kopplade till den senaste tidens våldsvåg i Stockholm. Det handlar bland annat om en person som misstänks för sprängningen i Årsta och om de män som greps på E4an under lördagskvällen.

Tre personer häktades under tisdagen misstänkta för lördagens skottlossning i Enskededalen där en man besköts. Männen greps senare under lördagen i en bil på E4. Vid gripandet anträffades också vapen. Samtliga tre häktades misstänkta för försök till mord och grovt vapenbrott.

Även en 22-årig man häktades under tisdagen misstänkt för förberedelse till mord och grovt vapenbrott i Hammarbyhöjden. Det var i fredags som mannen greps efter att ha kraschat in i en rondell i Gullmarsplan efter en biljakt.

Våldsvågen i Stockholm

Ytterligare två personer greps i bilen. Båda är under 15 år och utreds vidare i en särskild utredning som kan göras när en icke straffmyndig misstänks ha begått ett grovt brott.

Misstänkt häktad för Årstasprängning

Enligt DN häktades också en 20-årig man under tisdagseftermiddagen misstänkt för sprängningen i Årsta. Det var i torsdags som larmet om en explosion i ett flerfamiljshus kom och enligt polisen ska det varit en handgranat som detonerade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet