Sofia Olofsson vann guld och Constantino Nanga vann silver när VM i thaiboxning avgjordes i helgen. Foto: Kampsportsförbundet

Fem stockholmare bland medaljörerna i thaiboxnings-VM

Publicerad

I helgen avgjordes VM i thaiboxning i Cancún, Mexiko. Svenskarna tog flera medaljer på både herr- och damsidan och fem av dem är från Stockholm.

Sverige skickade ett landslag med 19 deltagare inför årets VM i thaiboxning som hölls i Cancún, Mexiko. Nio av dem hade redan tagit internationella medaljer och nu, efter avslutad turnering, utökas medaljsamlingen med ytterligare åtta medaljer.

Fem stockholmare på prispallen

Av de åtta vinnarna är fem stockholmare. Sofia Olofsson har tidigare vunnit både EM, VM och World Games tidigare. Hon lämnar Mexiko med ytterligare ett guld. Josefine Lindgren Knutsson tog brons i sitt första världsmästerskap. I helgen blev det ett VM-guld för 22-åringen.

22-årige Constantino Nanga från Södermalm klev in i ringen som sista svensk med finalmatch. Han ställdes mot Ali Dogan från Turkiet som han även mötte under World Games i fjol. Constantino tog en silvermedalj, precis som vid deras senaste möte.

Ytterligare två stockholmare som tog varsin bronsmedalj är Mathias Jonsson och Patricia Axling.

Samtliga svenska medaljer i turneringen

Guld

Sofia Olofsson

Josefine Lindgren Knutsson

Silver

Constantino Nanga

Erica Björnestrand

Angela Mamic

Brons

Filiph Waldt

Mathias Jonsson

Patricia Axling

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.