Foto: Henrik Montgomery/TT

Femte man begärs häktad i terrormål

Uppdaterad
Publicerad

En 38-årig man har begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för terrorfinansiering, skriver Expressen.

Mannen är den femte att gripas i det omfattande terrormålet vid Solna tingsrätt.

– Ja, det är samma ärende och där är vi inte färdiga ännu. Jag har inte lämnat några kommentarer i det ärendet och så kommer det även att bli beträffande den här personen, säger Per Lindqvist, chefsåklagare vid riksenheten för säkerhetsmål, till Expressen.

Terrorgripna

Fyra andra män sitter redan häktade i samma ärende. Två av dem är misstänkta för förberedelse till terroristbrott, och de andra två är misstänkta för finansiering av särskilt allvarlig brottslighet.

Tre av männen greps i ett tillslag i Akalla i nordvästra Stockholm samt i Strömsund i norra Jämtland den 30 april. Den fjärde häktades den 1 juni.

Tre av de tidigare häktade männen är från Uzbekistan, medan en är en uzbekisktalande man från Kirgizistan. Enligt uppgift till TT har minst en av dem haft kontakt med Rakhmat Akilov, som dömts till livstids fängelse för dådet i Stockholm i fjol som krävde fem människors liv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrorgripna

Mer i ämnet