Foto: Festival för 17

Festival för mångfald i Kärrtorp

Publicerad

Med start klockan 11 anordnar ”Festival för 17” en heldagsfestival. Musik varvas med politiska samtal på Nytorps gärde.

– Det har kommit jättemycket folk redan. Det är ett par tusen på plats, säger Isabel Magnusson, en av arrangörerna, vid halv ett-tiden på lördagen.

Arrangörernas tanke med festivalen är att ”samlas för att tillsammans prata om hur vi skapar ett samhälle präglat av tolerans, mångfald och jämlikhet.”

Dagens festligheter började med en Stefan Sundström-konsert och avslutas med att Montag Mania intar den stora av festivalens tre scener. Däremellan uppträder bland annat Club Killers, Nina Ramsby och Teddybears.

Förutom musik och dans blir det tal av författaren Maria Sveland, skådespelaren Lo Kauppi och journalisten Lawen Mohtadi, med flera. Det finns ett tält för barnkultur och en politisk paviljong på plats där arrangörerna håller i diskussioner, workshops och kurser.

Festivalen pågår under hela lördagen mellan 11 och 23. Bakom den står en fristående grupp av personer som har varit aktiva i nätverket Linje 17 mot rasism.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer