Fi: Inte hållbart med dessa avhysningskaruseller

Uppdaterad
Publicerad

Feministiskt initiativ i Stockholms stadshus är starkt kritiska mot hur personer avhyses i Stockholm.

–Det är ett symptom på att vi inte har några långsiktiga alternativ, säger Anna Rantala Bonnier (Fi).

Feministiskt initiativ har tidigare hoppat av samtalen om hur Stockholm ska hantera de fattiga EU-migranter som kommer hit. Fi vill bland annat se långsiktiga boplatser, en uppfattning som inte delas av deras kollegor i majoriteten.

Anna Rantala Bonnier (Fi) menar nu att de många avvisningar som bland annat polisen i Farsta stått för är ett symptom på att Stockholms stad inte erbjuder långsiktigt boende för EU-migranter.

”Inte brottslingar”

– Vi tycker inte att det är hållbart med dessa avhysningskaruseller där människor hela tiden får flytta runt, blir av med sina saker och inte får sina rättigheter tillgodosedda, säger hon.

Anna Rantala Bonnier är också mycket kritisk till att polisen inte alltid informerar socialförvaltningen så att de alltid kan vara med vid avvisningar.

– Utsatta personer som bor i Stockholm är ett kommunalt ansvar. De är inte brottslingar, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.