Foto: TT

Finansborgarrådet ger vegan-löfte

Uppdaterad
Publicerad

Just nu pågår en hållbarhetsvecka i Stockholm, kallad The Stockholm Act. Det handlar om både klimat och social utveckling och man kan bland annat komma med ett eget löfte om hur man ska bidra under en ek på Djurgården. Karin Wanngårds löfte är att bara äta växter.

Under en ek på Ståthållarängen vid Rosendals trädgårdar kan alla lämna ett löfte om vad man kan göra själv för en hållbar utveckling. Stockholms finansborgarråd Karin Wanngårds löfte är att ändra sin kost.

– Jag har bestämt mig för att bara äta växtbaserad kost, säger Karin Wanngård.

– Ska alla följa efter det här?

– Jag tycker att alla ska se i sitt privatliv, vad man kan göra för att bli mer klimatsmart. Om det är att minska sitt bilåkande, om det innebär att man ska bli bättre på att källsortera eller om det handlar om att ändra sin kost. Det kanske behövs en liten uppoffring hos oss alla för att vi ska värna vår gemensamma miljö.

Löftet lämnade hon under en ek på Ståthållarängen vid Rosendals trädgårdar på Djurgården idag. Löftena under eken är en del av Stockholms senaste festival, The Stockholm Act, som vill uppmärksamma och engagera i en hållbar utveckling, både lokalt och globalt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.