Fastighetsägaren till huset i Rågsved som brann i januari tillbakavisar kritiken. Foto: Fredrik Persson/TT

”Finns ingen grund för en polisanmälan”

Uppdaterad
Publicerad

Fastighetsbolaget som äger huset som brann i Rågsved i januari är kritiska till att Vänsterpartiet polisanmält dem för framkallande av fara för annan.

”Vi kan inte förstå varför de har gjort en anmälan”, skriver Dan Astrén, vd på SIG Invest, i ett mejl.

I januari i år brann det i huset i Rågsved varpå sju personer fick föras till sjukhus. Efter att ha pratat med hyresgäster i huset har Vänsterpartiets bostadsborgarråd Ann-Margarethe Livh polisanmält fastighetsägaren för framkallande av fara för annan.

Företaget SIG Invest tog över fastigheten på Bjursätragatan i slutet av 2015 och menar att eventuella brister i husets byggnation därför inte har med dem att göra. Företaget har ännu inte läst polisanmälan och skriver att det gör det svårt för dem att kommentera saken. Däremot tillbakavisar de anmälan.

”Det finns ingen juridisk eller saklig grund för en polisanmälan”, skriver Dan Astrén, vd på SIG Invest, i ett mejl och fortsätter:

”Det antyds att fastigheten hade eller har dåligt brandskydd, vilket är fel då huset som eldhärjades hade och har ett godkänt brandskydd”, skriver Astrén, som också skriver att branden inte spred sig vidare från den lägenhet och det våningsplan där den startade.

”Hissen har hela tiden varit driftsäker”

När det gäller hissen så skriver Astrén att hissen hela tiden har varit driftsäker och det är den tekniska beskrivningen som varit bristfällig men att man hanterat det så snart man fått reda på det.

”Just nu står hissarna stilla och vi inväntar slutgiltig inspektion”, skriver Astrén.

När det gäller fukt menar SIG Invest att det inte finns några kända fuktproblem som inte omgående hanterats när företaget fått kännedom om dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.