Flaggvakter sätts in vid Slussen. Foto: Danielle Langert/SVT

Flaggvakter ska leda bilisterna rätt

Uppdaterad
Publicerad

Under midsommarhelgen utökades trafikomläggningen vid Slussen och under rusningstrafik står nu trafiken näst intill helt stilla. Nu ska man återigen försöka med flaggvakter för att leda bilisterna rätt.

Vi har tidigare rapporterat om trafikkaoset vid ombyggnationen av Slussen. Under rusningstrafik står trafiken näst intill helt stilla och nyligen utökades avstängningarna för biltrafiken ytterligare. Projektet Slussen höll under tisdagen ett möte tillsammans med Keolis för att försöka hitta nya lösningar för att underlätta för kollektivtrafiken, men trots detta verkar kaoset kvarstå åtminstone tre år till. Och själva bygget ska vara klart år 2025.

Nu ska projektet försöka med flaggvakter på Skeppsbron igen för att leda bilisterna rätt.

– Vi kom fram till att vi ska göra ett nytt försök med flaggvakter på Skeppsbron. Detta för att visa var biltrafikanterna ska köra så att busstrafiken fungerar bättre, säger Eva Rosman som är kommunikationsansvarig för projektet Slussen.

Det kommer också sättas upp fysiska hinder så att enbart bussar och lastbilar kan köra på Skeppbron upp mot Södermalm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Slussen

Mer i ämnet