Foto: Maja Suslin / TT

Flemingsberg ska bli en av åtta regionala stadskärnor

Publicerad

Med tusentals nya jobb och bostäder hoppas landstingsfullmäktige att Flemingsberg ska vara ett av Sveriges mest betydelsefulla områden för utbildning och forskning år 2050.

10 000 nya bostäder och 20 000 nya arbetstillfällen ska skapas när Flemingsberg byggs ut till en ny regional stadskärna. Det framgår av den regionala utvecklingsplan som klubbas av landstingsfullmäktige nästa vecka. Tanken är att skapa en tätt sammanhängande stadsmiljö med bland annat bostäder, verksamheter och service.

Resandet ska ske med cykeln eller kollektivtrafiken

För att nå målet har man fem utvecklingsmål att uppfylla; en levande stadskärna, ett självklart etableringsval, en öppen universitetsstad, en eftertraktad livsmiljö och ett hållbart samhälle.

För att uppnå ett hållbart samhälle vill man till exempel att 70 procent av allt resande i den nya stadskärnan ska ske med gång-, cykel eller kollektivtrafik.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer