Region Stockholm skriver att det finns fler än 6 600 lediga vaccintider under vecka 14. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fler än 6 600 lediga vaccinationstider i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Sedan knappt två veckor är vaccineringen mot covid-19 öppen i Region Stockholm, för personer födda 1946 eller tidigare. Intresset uppges ha varit stort, trots det finns det just nu fler än 6 600 lediga tider under vecka 14, alltså den 7 till 11 april, skriver regionen i ett pressmeddelande.

– Det är husläkarmottagningarna som är basen i vaccinationen mot covid-19 och de fyra vaccinationsmottagningarna som öppnat är ett komplement till dessa, säger vaccinsamordnare Magnus Thyrberg.

Den 6 april hade hälften av gruppen 75 till 79 år i regionen fått en första vaccindos medan över 85 procent av alla över 80 år fått en första dos.

Vaccintid på någon av mottagningarna – i Älvsjö, Täby, Solna och Stockholms innerstad – bokas via appen Alltid Öppet, och för bokning behövs mobilt bank-id. Den som inte kan boka digitalt kan kontakta sin vårdcentral för hjälp.

– Vi har hög takt i vaccinationerna nu och jag vill uppmana de som har möjlighet att boka en tid hos våra fyra vaccinationsmottagningar som i veckan har en kapacitet på över 10 000 tider. Antal lediga tider utökas dessutom löpande, och för att vaccinera så smittsäkert som möjligt är det enbart möjligt att boka tid för vaccination. Det går alltså inte att besöka en husläkar- eller vaccinationsmottagning för en drop-in tid, säger Magnus Thyberg.

Läs mer på 1177 om hur man bokar tid.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Johan Bratt kommenterar att det funnits gott om lediga tider för vaccinering under påskhelgen. Foto: TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Stockholm

Mer i ämnet