Arkivbild Foto: TT

Fler förskolebarn i Bro kan ha utsatts för övergrepp

Publicerad

Den man som sitter häktad för sexuella övegrepp på två flickor i Bro misstänks ha förgripit sig på fler barn. Nu gäller utredningen övergrepp på ytterligare fyra barn, alla bosatta i kommunen.

Den 28-årige mannen är sedan förra fredagen häktad på sannolika skäl misstänkt för flera grova sexuella övergrepp på barn. Övergreppen ska ha ägt rum mellan oktober 2013 och juni 2015 mot två flickor som tidigare gick på förskolan där mannen är anställd.

Sedan mannen häktades har det kommit in fler anmälningar om brott mot andra barn. Nu gäller utredningen övergrepp på totalt sex barn, skriver Upplands-Bro kommun i ett informationsbrev.

Bevisläget är oklart och det råder hög förundersökningssekretess. Senast den 30 oktober ska åklagaren besluta om att åtal ska väckas, men med all sannolikhet kommer åklagaren att begära förlängning av åtalstiden, uppger kommunen.

Upplands-Bro kommun har öppnat en telefonlinje dit oroliga föräldrar kan ringa under helgen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt förskolevåldtäkt Upplands-Bro

Mer i ämnet