Foto: SVT

Ytterligare framsteg i utredning av rån i Nacka

Publicerad

I december skedde ett antal personrån utanför Nacka Forum samt i centrala Stockholm. I tisdags morse genomförde polisen husrannsakan på flera adresser i Storstockholm och fyra personer hämtades till förhör.

– Gårdagens förhör har gjort att bilden över de olika händelseförloppen har klarnat något. Utredningarna är omfattande och ett gediget utredningsarbete gav oss möjligheten att genomföra tisdagens polisinsats, säger Marcus Warneby, gruppchef ungdomsutredningar i Lokalpolisområde Nacka.

Ingen frihetsberövad – misstankar kvarstår

Samtliga personer är i 18-årsåldern. Ingen av de förhörda är frihetsberövade men misstankarna kvarstår.

– Pusselbitarna börjar falla på plats men det kommer att dröja innan förundersökningen är klar. Det här är brottsaktiva personer som varit aktiva på flera platser, säger Marcus Warneby till SVT.

18-åring fortsatt frihetsberövad

Även i januari gjorde polisen insatser på olika adresser i Stockholm vilket ledde till att flera personer hämtades till förhör och en 18-årig man häktades. Mannen är fortfarande frihetsberövad.

Brottsförebyggande arbete har skett genom samverkan med bland annat rytteriet som har patrullerat i området.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer