Foto: TT

Fler väktare i Danderyd efter rån i Djursholm

Uppdaterad
Publicerad

Flera otäcka rån den senaste tiden hemma hos privatpersoner gör nu att Danderyds kommun utökar bevakningen med väktare.
– Staten klarar inte av att upprätthålla lag och ordning, säger Hanna Bocander (M).

Danderyds kommun skriver i ett pressmeddelande att vapen har förekommit vid rånen och att några av de drabbade har misshandlats.

Senast i måndags rapporterade SVT Nyheter Stockholm om en familj som i söndags kväll blev rånad i sin bostad i Djursholm då två pistolbeväpnade män trängde sig in och hotade hela familjen.

– Det blir allt mer tydligt att staten inte klarar av att upprätthålla lag och ordning. Då måste vi i Danderyds kommun ta ett eget initiativ. Därför utökar vi nu tills vidare kommunens bevakning med väktare, säger Hanna Bocander (M), ordförande i Danderyds kommuns brottsförebyggande råd ”Trygg i Danderyd”.

Kommunstyrelsens ordförande, moderaten Olle Reichenberg, begär nu ett möte med chefen för polisregion Stockholm för att diskutera vad som mer kan göras för att behålla trygghet och säkerhet i Danderyd

– Kameraövervakning är en av de frågor jag vill diskutera, säger Olle Reichenberg (M).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer