Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Halka stängde av Stäket-bron Foto: Brottsplats Stockholm

Flera olyckor på E18 – blixthalka på platsen

Uppdaterad
Publicerad

Ett 15-tal fordon var inblandade i flera olyckor på E18 i höjd med Kungsängen på söndagseftermiddagen. Enligt räddningstjänsten är det mycket halt på vägen. Polisen uppger att minst fyra personer förts till sjukhus med oklara skador.

Det besvärliga väglaget orsakade flera olyckor på kort tid på E18 i höjd med Kungsängen på söndagseftermiddagen. På Stäketbron var åtta till nio fordon inblandade. En bit därifrån, vid trafikplats Bro på E18, inträffade ytterligare en olycka med åtta fordon inblandade.

Polisen beskriver det som rörigt på olycksplatserna, och att totalt 12 bilar behöver bärgas på E18 mellan trafikplats Stäket och Bro.

Vid 17.30-tiden var vägen fortfarande avstängd på sträckan.

Flera skadade

Enligt polisen har fyra personer förts till sjukhus. En av dessa har varit fastklämd och har klippts loss av räddningstjänsten. Personen är förd till sjukhus med oklart skadeläge.

– Det började brinna i en av bilarna, men ingen blev skadad av branden, säger Tobias Åkesson, ledningsoperatör på Storstockholms brandförsvar.

Tobias Åkesson säger att skadeläget är oklart. Det är väldigt långa köer då vägen är helt avstängd i norrgående riktning. Enligt brandförsvaret beräknar de att öppna ett körfält cirka 16.15.

Mycket halt väglag

Räddningstjänsten uppger att väglaget är mycket halt och besvärligt.

– De är på väg för att sand- och saltbekämpa, säger Eva Nilsson på polisens ledningscentral.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer