Över tio bilar brann i natt i Skogås. Foto: SVT

Flera bilbränder i Huddinge

Uppdaterad
Publicerad

En person är gripen misstänkt för att ha satt eld på över tio bilar i Skogås i Huddinge i natt.

– Vi fick första larmet strax efter midnatt om att det brann bilar på en gata i Skogås och vittnen hade sett personer springa  därifrån, säger Anna Westberg på polisens ledningscentral.

Totalt skadades sex bilar, men vid det första larmet hittade polisen inga misstänkta gärningsmän på platsen. Vid fyratiden kom återigen ett larmsamtal om att det brann bilar på samma gata.

– Där lyckades vi gripa en person som försökte springa från platsen. Mannen luktade bensin. Vi hittade också lite föremål på platsen, men jag vet inte om det var bensindunkar eller annat, säger Anna Westberg.

Ännu ett larm

Vittnen hade sett flera personer springa från platsen och vid halvsex-tiden på morgonen larmades polisen för tredje gången om bilbränder – den här gången på en gata i närheten.

– Där verkar det ha varit fyra bilar som skadades, men ingen greps där. Vi hoppas nu att vi kommer vidare med utredningen, säger Anna Westberg.

Bilbränderna utreds som skadegörelse och grov skadegörelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.