Efter senaste delårsrapporten – aktien faller för Oscar Properties Foto: TT arkivbild

Flera fel i Oscar Properties rapport

Publicerad

Finansiellt pressade bostadsbyggare Oscar Properties meddelar att den senaste delårsrapporten innehåller flera fel, enligt ett pressmeddelande.

Bland annat var försäljningsgraden för vissa projekt felaktigt angiven och uppgavs vara högre än den verkligen var. En kostnadspost uppgavs också vara lägre än den i själva verket var.

Dock var summan för andra kvartalets rörelseresultat rätt, enligt Oscar Properties.

Frågetecken kring redovisningen

Bolaget kommenterar också frågetecken kring redovisningen av antalet sålda bostäder under 2019, vid kontrollräkning mot historiska rapporter.

”Antalet sålda bostäder för första och andra kvartalet 2019 är dock korrekt angivna, liksom det totala antalet sålda bostäder i respektive projekt i dessa rapporter”, skriver bolaget.

Gasklockan

Enligt Oscar Properties är även försäljningen av i projektet Gasklockan är felaktig. Men skriver i pressmeddelandet att det tydligt framgår att inga bostäder i projektet Gasklockan ännu är sålda med bindande avtal och att projektet ännu inte har startat.

Aktien faller 2,0 procent på Stockholmsbörsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer