Foto: TT arkiv

Flera olyckor på E4:an vid Norsborg

Uppdaterad
Publicerad

Flera trafikolyckor har inträffat på E4:an vid Norsborg söder om Stockholm – en i södergående riktning och ytterligare en i norrgående.

– Det är halt på platsen, säger Henrik Lindström operativchef på Södertörns brandförsvarsförbund.

Klockan 05.30 kom det första larmet om att flera fordon var inblandade i en trafikolycka på E4:an i norrgående riktning vid trafikplats Hallunda.

En halvtimme senare, klockan 06.00, larmades räddningstjänsten om att en ytterligare trafikolycka inträffat – den här gången i södergående riktning på E4:an vid Botkyrka. Även här var flera fordon inblandade i olyckan.

Köer på platsen

– Det är inga personskador. Det är lättare sammanstötningar med plåtskador, säger Henrik Lindström som är operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund.

Det har bildats köer på platsen. På E4:an i södergående riktning väntar man nu på att bilarna ska bärgas bort.

”Mycket halt”

Under natten och morgonen har flera olyckor inträffat i Stockholm och Södermanland på grund av halka, som uppstått när nederbörd fallit på kalla vägbanor. Under natten välte en lastbil i Södermanland som fick bärgas bort.

Trafikverket varnar nu för att det är mycket halt på vissa vägar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.