Polisen söker efter flera unga män som är misstänkta för att ha våldtagit en flicka yngre än 18 år. Arkivbild. Foto: TT

Flera misstänks ha våldtagit flicka

Uppdaterad
Publicerad

Flera unga män misstänks ha våldtagit en flicka i en lägenhet i Husby i norra Stockholm. En person är anhållen på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt medan andra ska vara anhållna i sin frånvaro.

Polisen vill inte uppge hur många misstänkta våldtäktsmän som söks.

– Det är folk på fri fot som är anhållna i sin utevaro så det är sträng förundersökningssekretess, säger Göran Ström, jourhavande förundersökningsledare vid Stockholmspolisen, till Expressen.

Flickan, som är yngre än 18 år, har undersökts på sjukhus men har inte behövt sjukhusvård.

Den misstänkta gruppvåldtäkten ska ha skett under lördagen. En person greps och anhölls av åklagare dagen efter. Åklagaren har nu fram till på onsdag klockan 12 att ta ställning till om personen ska häktas eller inte.

Åklagaren: känsligt läge

Åklagaren vill inte kommentera händelsen.

– Vi befinner oss i ett mycket känsligt läge nu i början av utredningen så jag kan inte kommentera någonting just nu, säger Tomas Mattsson, förundersökningsledare och åklagare i fallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.