Flera personer skadade efter storbråk i Vårby

Uppdaterad
Publicerad
Ett tiotal personer ska ha varit inblandade i ett stort bråk utomhus i Vårby i Huddinge under fredagsnatten. En person behövde sjukhusvård för sina skador och polisen utreder nu två fall av mordförsök och två fall av grov misshandel.

När polisen kom till platsen fanns bara en person kvar, med skador som tyder på att han blivit nedslagen.

– Han verkar inte ha blivit slagen med något tillhygge. De övriga personerna hade enligt vittnen lämnat till fots eller med bil, säger Eva Nilsson, presstalesperson på polisen.

Medan polisen var på plats i Vårby anlände tre personer till sjukhuset där den skadade mannen vårdades.

– De fördes inte dit med ambulans utan åkte dit med egen bil eller på något annat sätt. De hade någon form av skärskador och man uppfattar det som att de varit inblandade i bråket, säger Eva Nilsson.

Utreds som försök till mord och grov misshandel

Samtliga hördes av polis.

– Men de kunde inte ge någon klar bild av vad som hänt och vem som gjort vad i natt. Man kommer höra dem alla igen, säger Eva Nilsson.

Fyra olika anmälningar har upprättats, två om försök till mord och två fall av grov misshandel.

– Det är ett rörigt ärende, med många inblandade. Alla springer hit och dit och det är svårt att få en klar bild av vad som hänt initialt.

Finns det vittnen?

– Det var någon som ringde oss och berättade att det är många som slåss och att någon verkar nedslagen. Det fanns nog fler människor där också, säger Eva Nilsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer