Polisen fick till en början larm om ett bråk vid pendeltågstationen i Upplsands Väsby. Händelsen utreds nu som mordförsök. Foto: Marco Blomberg

Flera skadade efter bråk i Upplands Väsby – misstänkt mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer har skadats i samband med ett bråk vid Upplands Väsbys pendeltågstation. Ingen har gripits, enligt polisen.

– Vi utreder det som mordförsök, säger Per Fahlström på Stockholmspolisen.

Enligt polisen har totalt fyra personer skadats efter ett stort bråk i närheten av Upplands Väsbys pendeltågstation under söndagen. Minst en av dem har skadats med ett knivliknande föremål.

– Tre av de skadade har förts till sjukhus med ambulans, i alla fall en av dem har stickskador, säger Per Fahlström, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Han har i nuläget inga uppgifter om hur allvarliga skadorna är.

Misstänkt mordförsök – ingen gripen

Ett område vid pendeltågstationen har spärrats av för en teknisk undersökning. Händelsen utreds som mordförsök.

– Det ska finnas ett flertal vittnen till händelsen, och vi håller på att höra dem. Det finns ingen gripen i nuläget, säger Per Fahlström. 

Vad som ligger bakom bråket är i nuläget oklart.

På måndagen sade polisens presstalesperson Mats Eriksson att de planerar en trygghetsinsats i området, vilket innebär fler poliser på plats.

– Vi kan prata med folk, se om de gjort iaktagelser och skapa en dialog. Men det är osäkert när insatsen börjar, säger Mats Eriksson.

I februari var det också ett stort bråk i samma område när ett 50-tal ungdomar kastade sten på polisen och i mars installerades tillfälliga övervakningskameror vid stationen. Om kamerorna har gett några ledtrådar var på måndagen oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.