Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera personer har skadats efter att fem lastbilar varit inblandade i två krockar på E18 i Upplands-Bro. Foto: Brottsplats Sthlm

En död efter olyckan på E18 i Upplands-Bro – 28 fordon inblandade

Uppdaterad
Publicerad

En person har avlidit och två  personer uppges vara allvarligt skadade efter en trafikolycka på E18 vid trafikplats Bro i Upplands-Bro nordväst om Stockholm. Totalt 28 fordon var inblandade i olyckan och vägen kommer vara avstängd en stor del av onsdagen.

– Det är flera skadade och skadeläget är ganska allvarligt på platsen, säger Henrik Jynnesjö, ledningsbefäl på Storstockholms brandförsvar.

Olyckan inträffade i riktning mot Enköping strax efter klockan elva på onsdagen.

– Det är många fordon som har gått ihop, det rör sig om upp till fem lastbilar som är inblandade, säger Henrik Jynnesjö.

Senare uppgav polisen att nio tunga lastbildar och 19 bilar och mindre lastbilar var inblandade i olyckan. En person har avlidit av sina skador och anhöriga har underrättats. Initialt rapporterades att tre personer var allvarligt skadade men enligt polisen har det skrivits ner till två. Totalt uppskattar polisen att omkring 10 personer fördes till sjukhus med ambulans efter olyckan.

Vägen avstängd

Flera körfält stängdes av under räddningsarbetet. På kvällen kunde ett körfält öppnas men prognosen för när alla körfält skulle öppnas har skjutits fram flera gånger. Vid 20-tiden kom beskedet att röjningsarbetet skulle pågå till 23.45.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.