Foto: svt/arkiv

Flera skogsbränder under hela dagen

Publicerad

Det har härjat fyra skogbränder runtom i Stockholm. Hittills är tre släckta och under kontroll men i Bålsta är branden fortfarande aktiv.

Flera skogsbränder var igång idag i Stockholmsområdet. Bland annat i Vätö i Norrtälje, Fyrväpplingen i Knutby Kärrtorp samt i Bålsta. Alla bränder är nu under kontroll. Över trettio brandmän har jobbat med att släcka de fyra bränder i regionen.

– Branden i Bålsta är fortfarande aktiv. Den är ute i terrängen och svår att nå men vi jobbar på det. Det är torrt i skogsmarken och fjolårsgräset ligger kvar vilket kan orsaka bränder, säger Storstockholms brandförsvar.

Inga personer eller fastigheter har kommit till skada i bränderna.

Fler bränder under kvällen

Under fredagskvällen vid 18:40 tillkallades räddningstjänsten även till Grimstaskogen. Tre mindre markbränder hade startat och läget är under kontroll meddelar räddningentjänsten, även där kom ingen person till skada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer