Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Boende i ett flerfamiljshus har evakuerats efter att en brand bröt ut på åttonde våningen. Foto: Niklas Sobieski/SVT

Brand i flerfamiljshus på Gärdet

Uppdaterad
Publicerad

Ett flerfamiljshus på Gärdet i Stockholm började brinna på söndagseftermidagen. Omkring 15 bilar från räddningstjänsten var på plats och även polis biträdde för att underlätta släckningsarbetet. Vid 18-tiden var branden släckt och ett par timmar senare kunde räddningstjänsten avveckla från platsen.

– Branden hann inte sprida sig så vinden klarade sig, sa ledningsoperatör vid räddningscentral Mitt.

Larmet kom vid 16.30-tiden på söndagseftermiddagen, om en brand i lägenhet på åttonde våningen på Gärdet. Det var ett stort pådrag på plats.

– Vi har haft en fullt utvecklad brand på våning åtta med risk för spridning till vinden. Nu har man meddelat att branden är under kontroll, sa ledningsoperatören på räddningscentral Mitt.

Vid 20.30-tiden kunde räddningstjänsten meddela att vinden klarat sig och att man lämnat platsen.

En till sjukhus

En person fördes till sjukhus med ambulans med okända skador, enligt uppgifter till TT.

– Det har evakuerats från våning sex och neråt. Det är för tidigt att säga om det begåtts ett brott. Ett 30-tal har evakuerats och ingen av dem är skadad, säger Carina Skagerlind, presstalesperson på polisen till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.