Brand i flerfamiljshus i Skarpnäck – boenden evakuerades

Publicerad

Ett flerfamiljshus i Skarpnäck i södra Stockholm evakuerades under söndagskvällen på grund av brand i en lägenhet. Larmet kom strax före klockan 22 men redan 00:45 kunde räddningstjänsten konstatera branden som släkt.

Totalt 17 personer evakuerades, de flesta av dem genom fönster. De evakuerade fick ta sig till en samlingslokal i närheten. Ingen person har under natten behövt uppsöka läkarvård.

– Branden är under kontroll och släckt, eventuellt är det en del rök kvar i trappuppgången, säger Henrik Jynnesjö, ledningsbefäl vid Storstockholms brandförsvar, till TT vid midnatt.

De flesta av de boende kommer att kunna återvända till sina lägenheter, uppger räddningstjänsten.

De senaste åren har 40 procent av alla ljusbränder skett under december månad och andra och fjärde advent har varit överrepresenterade, enligt statistik från Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB). Trots den dystra statisitken har adventssöndagen i övrigt varit lugn meddelar Storstockholms brandförsvar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer