Flicka fördes bort i Stockholm – tre personer anhållna

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer har anhållits efter att en flicka blev bortförd i Stockholm i fredags. Enligt Expressen gick ett rikslarm ut efter flickans försvinnande och under lördagen bekräftade Åklagarmyndigheten att flickan var återfunnen och i säkerhet.

– De inblandade personerna är satta i säkerhet, säger Annika Collin på Åklagarmyndighetens presstjänst.

Det var i fredags som det kom larm om att personer hade förts bort mot sin vilja. Det ska ha inträffat i södra Stockholms län.

Enligt Aftonbladet ska försvinnandet ha resulterat i en stor polisinsats i Stockholm och Uppsala. På lördagskvällen bekräftade Åklagarmyndigheten att en förundersökning har inletts.

– Jag kan bekräfta att en förundersökning pågår. Brottsrubriceringen är egenmäktighet med barn, grovt brott, och människorov, säger Annika Collin, på Åklagarmyndighetens presstjänst.

Enligt Aftonbladet och Expressen har flickans pappa gripits misstänkt för att ha fört bort henne.

– En person är gripen och anhölls i går kväll, säger Annika Collin, men tillägger att hon inte kan lämna några uppgifter om den anhållne personen är flickans pappa.

Hur går ni vidare med ärendet nu?

– De inblandade personerna är satta i säkerhet. Åklagaren har inga ytterligare upplysningar att lämna just nu.

Två män och en kvinna anhållna

Enligt polisen var det tre personer som fördes bort. Vid ett rödljus lyckades en av dem ta sig ur en bil och larma polis.

– Efter mer än ett dygn av intensivt polisarbete var samtliga som hade bortförts hittade och utom fara och tre personer gripna. I detta fall slutade ärendet lyckligt tack vare bra och snabba insatser, säger Torgny Söderberg, polischef i beredskap vid polisen i region Stockholm, i ett pressmeddelande.

Tre personer är nu anhållna i ärendet. Förutom den man som anhölls på fredagskvällen har ytterligare en man och en kvinna anhållits.

Båda männen är misstänkta för ett fall av egenmäktighet med barn och två fall av människorov. Kvinnan är anhållen misstänkt för medhjälp till egenmäktighet med barn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.