Området i Stockholm som är ett permanent restriktionsområde sedan mars 2020. Foto: Transportstyrelsen

Flög drönare i närheten av slottet och riksdagen – utländsk man gripen

Uppdaterad
Publicerad

En utländsk man har gripits efter att på onsdagen ha flugit drönare och filmat i ett område i centrala Stockholm där det råder flygförbud med drönare. I området ligger bland annat slottet, riksdagshuset, regeringsbyggnaden Rosenbad och utrikesdepartementet.

– Mannen greps nu på morgonen. Vi ska nu kontrollera vad han filmat och vilket uppsåt han haft, säger Ola Österling, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Enligt Ola Österling befann sig mannen i det område i centrala Stockholm som sedan 2020 är ett permanent restriktionsområde där det råder förbud att flyga med drönare.

– Han har lämnat en förklaring till polisen på plats varför han flög och filmade. Stämmer den så har filmningen en naturlig förklaring, men just nu är han gripen misstänkt för brott mot skyddslagen, säger Ola Österling vid 07.30 på onsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.