Flygande hjulbultar krossade kvinnas bilruta

Uppdaterad
Publicerad

En kvinnlig bilist på Ekerö hade tur i oturen i morse när hennes bil träffades av hjulbultar från ett hjul som troligtvis lossnat från ett släp.

Det var vid halvåttatiden på måndagmorgonen som kvinnan kom körande på Lovön när ett mötande släp tappade ett hjul. Troligtvis träffades vindrutan på kvinnans bil av hjulbultarna som lossnade från släpet, varpå delar av vindrutan krossades.

– Hon fick en mindre sårskada i ansiktet och glassplitter i ena ögat, men hon ska själv ha fått ut splittret ur ögat och inte behövt besöka någon vårdinrättning, säger Sven-Erik Olsson på polisens lednigscentral.

Fotnot: I en första version av artikeln uppgav polisen att kvinnans bilruta träffats av ett hjul, men det visade sig senare troligtvis vara hjulbultarna, inte hela hjulet, som träffat bilen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.