Flygplan från Kina har tvingats gå ner på Arlanda

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 15.15 tog Arlanda flygplats emot ett varningslarm om haveri. Larmet kom från ett mindre privat flygplan som hade lyft från Kina. Enligt polisen hade planet en annan slutdestination men piloten bad om att få landa på Arlanda efter tekniska problem.

Enligt polisen beordrades alla räddningsresurser till landningsbanan på Arlanda flygplats. Klockan 15.36 på lördagseftermiddagen hade flygplanet landat och ska nu genomgå en teknisk undersökning för att kunna flyga vidare.

Med anledning av coronavirusets utbrott i Kina så fick passagerarna inte lämna flygplanet. Alla ombord har nu kontrollerats av sjukvårdspersonal och ska enligt polisen vara friska.

– Hade de varit människor som drabbats av coronavirus ombord på planet, hade vi behövt bistå räddningstjänsten i deras arbete. Men det har vi inte behövt, säger Eva Nilsson, presstalesperson Stockholmspolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.