Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

”Folk sprang för sina liv”

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer som bor på asylboendet i Fagersjö i södra Stockholm känner sig skakade av branden på asylboendet. – Vissa hoppade ut från sina fönster när brandlarmet gick, säger en av de boende.

SVT Nyheter Stockholm har träffat flera personer som bor på asylboendet i Fagersjö, som brann under lördagsnatten, och de berättar om en skräckupplevelse.

– Personalen väckte oss och sa att branden hade startat och då blev det väldigt panikartat. Vissa hoppade ut från sina fönster, berättar Ali som inte vill ställa upp med sitt riktiga namn.

Många var inte medvetna om vad som pågick förrän röken började sprida sig. De flesta hann inte ta med sig sina kläder eller tillhörigheter. Och nu har Ali kommit tillbaka för att hämta sin jacka och sina skor.

”Sprang för sina liv”

Förutom Ali träffar vi en äldre man som inte heller vill ställa upp med namn och bild men som berättar som sin upplevelse:

– Polisen beordrade alla på boendet att gå ut, även de som bor i hus som inte brann. Alla fick evakueras för man visste inte om branden skulle sprida sig, säger han och fortsätter:

– Folk sprang för sina liv.

Återflytt tidigast om en vecka

Det är i kök och andra gemensamma utrymmen som det ska ha brunnit och vissa lägenheter ska också ha blivit rökskadade. Enligt uppgifter från polisen till SVT så kommer de som bor i de brandhärjade partierna av byggnaden inte kunna flytta tillbaka på över en vecka.

Det bor totalt drygt 80 personer på boendet och närmare 40 personer har temporärt evakuerats till en lokal i Farsta.

Fotnot: Ali heter egentligen någonting annat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer