Foto: Fredrik Persson

Folkpartiet emot OS i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

I lördags motsatte sig Centerpartiets Per Ankersjö ett vinter-OS i Stockholm. Nu tar Folkpartiets Lotta Edholm också ställning emot en ansökan.

Sveriges olympiska kommitté, SOK, meddelade i november förra året att man kommer att lämna in en intresseanmälan om att arrangera vinter-OS i Stockholm 2022.

Spelen skulle arrangeras tillsammans med Åre, och enligt SOK:s utredning kosta omkring tio miljarder.

I lördags skrev Centerpartiets stadsmiljöborgarråd Per Ankersjö i en debattartikel att prislappen är en glädjekalkyl, och att pengarna bör användas till annat.

”Grovt underskattade kostnader”

Nu får han medhåll av Folkpartiets skolborgarråd och gruppledare i Stockholms stad Lotta Edholm.

– Sveriges olympiska kommittés ansökan om anordna vinter-OS i Stockholm bygger på oklara ekonomiska kalkyler och kostnader som troligen är grovt underskattade. Stockholms stad kan bli stående med dyra anläggningar som ingen vill använda efter spelen, säger hon i ett pressmeddelande.

Ett vinter-OS i Stockholm riskerar att bli en kostsam affär för skattebetalarna, menar Edholm, och fortsätter:

– Givetvis är också elitidrotten viktig för Stockholm, men satsningar på denna får inte ske på bekostnad av breddidrotten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vinter-OS i Stockholm

Mer i ämnet