Personerna på bilderna har ingenting med händelsen att göra. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix och Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix / TT

Förälder bröt benet efter bråk vid ungdomsmatch

Uppdaterad
Publicerad

En tränare och domaren hamnade i dispyt under en fotbollsmatch i en knattecup utanför Stockholm. En förälder som försökte avstyra bråket fick benet avsparkat, skriver Sportbladet.

– Barnen kommer aldrig våga spela fotboll igen, säger en uppgiftslämnare till Sportbladet.

Det var när matchen var slut som meningsskiljaktigheter ska ha uppstått mellan en domare och en tränare, varpå bråk ska ha uppstått mellan dem. När en förälder försökte gå emellan ska han ha slagits ner av domaren.

”Hoppade på benet med full kraft”

När föräldern låg på marken ska domaren, enligt uppgifter till Sportbladet, ha hoppat på förälderns ben.

– Han hoppade med full kraft, benet gick av helt och hållet, säger en uppgiftslämnare, som menar att barnen blev chockade.

– Benbrottet var riktigt illa, och han hade jätteont. Han vrålade, och barnen grät. De var ju helt förtvivlade, de kommer aldrig våga spela fotboll igen.

Domaren: Sparkade mig i ryggen

Domaren har en annan version av vad som hände. Enligt flera vittnesmål och domaren själv ska tränaren ha skallat domaren. Och enligt domaren blev han påhoppad av föräldern bakifrån och sparkad i ryggen.

Domaren och flera andra personer hamnade på marken.

– Jag ramlade direkt till marken och tre, fyra andra hamnade över mig. Jag kunde inte andas och de slog flera slag mot mig innan de kunde få bort alla. Jag visste inte förrän ambulansen kom att han hade skadat sig allvarligt. Det är karma när han kommer för att skada mig och skadar sig själv, säger domaren till Sportbladet.

Disciplinkommitté dömer

Cuparrangören kommer att lämna in en rapport om händelsen till Svenska Fotbollförbundet.

Enligt förbundschefen Björn Eriksson i Stockholms fotbollsförbund så är det oklart vad som hände under söndagens fotbollsmatch men säger till Sportbladet att de kommer att gå till botten med händelsen.

– Vårt arbete är lite likt polisens. Vi kommer att ta in vittnesmål från alla parter och de som har sett något. Sen så kommer vi att döma, vi har en disciplinkommitté som dömer det här ärendet, säger Björn Eriksson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer