Förbipasserande grep misstänkt rånare utanför Mall of Scandinavia

Uppdaterad
Publicerad

Två rån och ett rånförsök inträffade under onsdagskvällen i Stockholmsområdet. Rånförsöket utanför Mall of Scandinavia avbröts då polisen hamnade mitt i det och alla tre gärningmän flydde från platsen. Ett förbipasserande vittne grep en av de misstänkta.

Två poliser såg ett pågående rån i närheten av Mall of Scandinavia i Solna vid 18-tiden.

– De tre gärningsmännen blev avbrutna och flydde åt olika håll, poliserna lyckades gripa en av dem, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

En gripen av förbipasserande

– Ett vittne som var på brottsplatsen hjälpte polisen och grep en av männen i flykten, säger Eva Nilsson.

Den tredje misstänkte gärningspersonen kom dock undan. Polisen har signalement på mannen och hoppas att även han ska kunna gripas. Det andra två är inne på förhör. Polisen har upprättat en anmälan om rån.

Knivrånad man i Svedmyra

I Svedmyra blev en ung man i 20-års åldern rånad, också detta vid 18-tiden.

– Han blev hotad med kniv av tre personer. De rånade honom på mobilen, jackan, mössan och tröjan, säger Eva Nilsson presstalesperson vid Stockholmspolisen.

– Det blir allt vanligare med denna typ av rån. Att unga, ofta tonåringar rånar andra unga vuxna på sina värdesaker.

Mannen skadades inte vid rånet, men blev chockad. Flera patruller har varit i området och förhört vittnen, men vid 21-tiden på onsdagskvällen var de misstänkta rånarna fortfarande på fri fot.

Ett tredje rån

Vid 21-tiden inträffade ytterligare ett rån, denna gång vid Kista Centrum. Enligt polisen var det en maskerad och beväpnad gärningsperson som rånade en kvinna på hennes bil i centrumgaraget. Bilen, en svart nyare VW Golf kördes sedan iväg i okänd riktning. Målsäganden är inte fysiskt skadad och patruller är på plats och spanar efter bilen och gärningsmän i området. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.