Förseningar i tågtrafiken mellan Uppsala och Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Ett signalfel i Stockholm city orsakar förseningar i tågtrafiken. Det finns i nuläget ingen prognos för när problemet ska vara åtgärdat.

Under torsdagseftermiddagen uppstod ett signalfel i Stockholm innerstad. Felet orsakar förseningar för resenärer som både ska till och från Stockholm.

– Det är förseningar på cirka fem till tio minuter om man ska till Uppsala, men om man ska åt andra hållet, det vill säga Stockholm, så är det förseningar på 20-25 minuter, säger Tomas Johansson, presskommunikatör på Trafikverket.

Tekniker skickades till platsen för att undersöka problemet vid 15.30 tiden, men det fanns då ingen prognos för när trafiken skulle gå som normalt igen.

Felsökning fortsätter under kvällen

Vid 20.30 tiden hade man fortfarande inte lyckats identifiera problemet.

– Det är tydligen svårt att hitta vad det är som orsakar signalfelet, nu har man till och med bytt personal, säger Tomas Johansson.

Förseningarna minskar något under kvällen eftersom det inte rusningstid längre. Teknikerna kommer fortsätta sin felsökning under kvällen, men eftersom man inte vet vad det är som orsakar problemet så har man inte heller någon prognos för när det ska vara åtgärdat.

Stationer där tågtrafiken kan påverkas:

Stockholm City, Södertälje C, Märsta, Nynäshamn, Bålsta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.