Förseningar på Arlanda: ”Vi jobbar på”

Uppdaterad
Publicerad

Flygtrafiken på Arlanda flygplats dras med problem under fredagen. Flera flyg är försenade med upp till en timme.
– Vi har vissa förseningar på grund av den vädersituation vi haft med låga moln och kraftig dimma, säger Swedavias presschef Robert Pletzin till SVT Nyheter.

Problemen började på fredagseftermiddagen och enligt uppgifter till Aftonbladet beror det på en havererad markradar på Arlanda. Den uppgiften dementeras däremot av Swedavia.

– Uppgiften om en markradar som havererat är helt fel. Vi har haft vissa tekniska störningar som en följd av låga moln och kraftig dimma, säger Robert Pletzin.

Försenat upp till en timme

Landningstillstånden för flera flyg har skjutits fram, med förseningar som följd.

– Det rör sig om förseningar på mellan en halvtimme och en timme. Trafiken är normal men med vissa förseningar. Vi jobbar på att hämta in det under kvällen.

Vid 20:40 på fredagskvällen var ett 20-tal flyg försenade. Robert Pletzin kan inte svara på om några flyg har tvingats ställas in in till följd av förseningarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer